Wat is de R waarde van een vloertegel?

De R-Waarde zegt iets over de antislip eigenschappen van een vloertegel en dus de hoeveelheid grip ervan.  R8 is de laagste waarde en R13 de hoogste. Hoe hoger de waarde, hoe meer grip de tegel geeft. R9 is de standaard voor keramische vloertegels. Met name in vochtige ruimtes waar met blote voeten direct water contact is worden tegels met een hogere R-Waarde aangeraden.

 

Wat is een gerectificeerde tegel?

Een gerectificeerde tegel is na het bakproces op maat gezaagd. Deze tegels hebben strakke, op maat gezaagde hoeken en kanten. Hierdoor zijn de tegels maatvast. Je kunt de tegels daarom met een minimale voeg plaatsen, wat zorgt voor een strak eindresultaat.

Een niet-gerectificeerde tegel is aan de randen een klein beetje rond / schuin. Dit komt omdat de randen na het bakproces niet meer worden gezaagd. Tegels zijn dan minder strak tegen elkaar te verwerken, waardoor er een iets bredere voeg ontstaat.

 

Wat is snijverlies en hoe moet dit worden berekend?

Wanneer u tegels verwerkt, gaat een klein gedeelte van de tegels verloren. Dit wordt snijverlies genoemd. In de meeste gevallen adviseren wij 10% snijverlies. Betreft het grootformaat tegels of heeft u te maken met veel hoeken of schuine zijden? Houd dan meer snijverlies aan. U mag ons natuurlijk ook om advies vragen als u twijfelt.

 

Staan al jullie tegels op de webshop?

Op onze webshop staan onze veel bestelde en hardlopende artikelen. Daarnaast hebben wij nog een ruim assortiment wat we kunnen aanbieden. Heeft u op onze webshop niet gevonden wat u zocht, neem dan gerust contact met ons op.

 

Leveren jullie ook tegellijm en voegsel

Naast ons ruime assortiment tegels hebben wij ook verwerkingsmaterialen. U kunt deze artikelen terugvinden op het tabblad toebehoren.

 

Leveren jullie ook plinten?

Wij kunnen van elke tegel afgeronde plinten aanleveren met een standaard hoogte van 7cm.

Andere hoogtes zijn op aanvraag ook leverbaar.

 

Plaatsen jullie ook tegels?

Voor klanten die bij ons bestellen (webshop of magazijn) bieden wij plaatsingsservice door ervaren vakmensen. U kunt hiervoor een vrijblijvende offerte aanvragen.

 

Nemen jullie tegels/artikelen terug?

Bij de aankoop van een product heeft u na ontvangst van het product 14 kalenderdagen de tijd om de overeenkomst (zonder opgave van redenen) te ontbinden (herroepingsrecht). Hiervoor neemt u contact met ons op. De kosten voor het retourneren van de bestelling naar ons komen voor uw eigen rekening.

U kunt van het herroepingsrecht gebruik maken mits deze aan de volgende voorwaarden voldoet:

  • U doet beroep op het herroepingsrecht binnen 14 kalenderdagen na ontvangst;
  • Het product is ongebruikt en niet verwerkt/gemonteerd geweest;
  • Het product is geheel onbeschadigd;
  • Het product zit in de originele verpakking

Heeft u bij het bestellen van de producten teveel besteld en na het leggen van de tegels dozen over, dan kunnen wij deze helaas niet retour nemen, tenzij vooraf anders overeengekomen.

 

Leveren jullie aan huis?

Wij leveren gratis aan huis tot een straal van 25 km vanaf ons magazijn. Grotere afstanden leveren wij volgens overeen te komen prijsafspraak.

Uw bestelling word op uw perceel (enkel gelijkvloers) afgeleverd in een waterdichte verpakking.